logo

„Olcsóbb a kockázatot kezelni, mint a kárt elszenvedni.”

Tűzvédelem

A tűzvédelem minden munkáltatót érint, hiszen már 1 fő munkavállaló esetén is gondoskodni kell az előírt szabályok betartásáról.

Megbízható, érthető és megfizethető tűzvédelmi szakszolgáltatásunk keretében gondoskodunk a jogszabályi előírások szerinti:

- tűzvédelmi oktatás megtartásáról,

- tűzvédelmi szabályzat elkészítéséről,

- tűzriadó terv, kiürítés számítás elkészítéséről (amennyiben szükséges).

- a tűzvédelmi eszközök, berendezések, készülékek, felszerelések készenlétben tartásának szabályairól, és az üzemeltetési feladatokról tájékoztatjuk Önöket

- jogszabályban előírt esetekben megfelelő tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személlyel a tűzvédelmi szervezet biztosításáról.

- tűzvédelmi üzemeltetési napló vezetéséről,

Igény esetén a PSZP Management Kft. rendelkezésre áll tűzvédelmi szaktanácsadással is.

A megfelelő tűzvédelem kialakításával Ön nagyon sokat tehet a tűzesetek megelőzéséért vagy egy esetlegesen keletkező tűz esetén a károk minimalizálásáért, valamint a tűzvédelmi hatóság által feltárt hiányosságok miatti bírságok is elkerülhetőek.

  1. Milyen tűzvédelmi feladatai vannak Önnek?

Ahhoz, hogy az Ön cége megfelelő módon tudjon védekezni a tűz veszélyétől, kötelesek gondoskodni.

Szolgáltatásunk igénybevételével eleget tehet az OTSZ (Országos Tűzvédelmi szabályzat) és egyéb szabályozások által kirótt feladatok teljesítésére.

Az alapvetően 3 szakaszra – tűzmegelőzés, tűzoltás, tűzvizsgálat – bontható tűzvédelem területén, az Önök legfontosabb teendőinek hangsúlya a tűzmegelőzésre tehető.

A tűzmegelőzés az a szakasz, amelyben jogszabályok segítségével törvényalkotó szerv előírja azokat a lépéseket, amelyeket meg kell tenniük azért, hogy a tűz kialakulását elkerüljék.

A tűzoltás a már kialakult tűz terjedésének a megakadályozására és eloltására terjed ki. Ekkor az emberi élet és a vagyoni értékek kimentése zajlik, melyben állampolgári kötelezettség – saját testi épségünk veszélyeztetése nélkül – a szükséges segítséget megadni.

A tűzvizsgálat a lezajlódott tűzeset keletkezésének kivizsgálására hivatott, melyben kötelesek a Hatóságok elvárásai szerint részt venni, munkájukat segíteni.

A tűzvédelem követelményeinek teljesítésére azonban nem csak a munkáltatók, hanem a magánszemélyek is kötelezettek. Ezért a társasházaknak, lakóközösségeknek is gondoskodniuk kell a tűzvédelem rájuk vonatkozó előírásainak betartásáról.

A PSZP Management Kft. Tűzvédelem szolgáltatásaival nyugodt lehet a fent felsorolt feladatok és dokumentumok megfelelősége tekintetében.

Ez a szolgáltatás érdekel

Süti figyelmeztetés
A PSZP Management Kft Weboldala sütiket használ annak érdekében, hogy a weboldal megfelelően működjön.